ВЕСТИ
О Летњој духовној академији
17.april 2012.
Пријавите се за XXI Летњу духовну академију у Студеници. Број места је ограничен...
--------------------
18.april 2010.
Пријавите се за XIX Летњу духовну академију у Студеници. Број места је ограничен...
--------------------
25.april 2008.
Пријавите се за XVII Летњу духовну академију у Студеници. Број места је ограничен...
--------------------
16.april 2007.
Пријавите се за XVI Летњу духовну академију у Студеници. Број места је ограничен...
--------------------
ВАЖНО
Сајт је оптимизован зе следеће претраживаче.
Firefox
IE 7
--------------------
Хор ЛДА

Пре oсамнаест година, на принципима хорске недеље, обликована је Летња духовна академија Музичке омладине: мали тим у коме су били музиколог др Снежана Николајевић, координатор Музичке омладине Миодраг Павловић (1932-2002) и академик Димитрије Стефановић осмислио је пројект са намером да се богатство и аутохтоне вредности српске духовне музике, уметности и културе, у свом суштинском виду, приближе младима на савремен начин.

Полазници су окупљени у хору који на свакодневним пробама припрема брижљиво одабран програм духовне музике и изводи га на крају интензивног рада од десетак дана. Овај основни слој надграђују предавања наших еминентних зналаца средњовековне српске културе и уметности, наступи гостујућих хорова, филмски и видео записи, а посебно значајно поље представља српска црквена музика као део богослужења. Све ове компоненте дају пројекту лик Академије.

HorИдеја Летње духовне академије је од самог почетка била везана за манастир Студеницу, који је по својој историји, лепоти и светосавском духу идеалан простор за ову својеврсну духовну школу. Братство манастира је свесрдно прихватило њен садржај, а Академија има благослов Српске православне цркве, Његовог Преосвештенства епископа жичког Хризостома и игумана студеничког архимандрита Тихона. Академију финансијски подржава МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

Музичка омладина Србије, Теразије 26, 11000 Београд, Србија
тел: +381 (0)11 2686-090 факс: +381 (0)11 361-0596 е-пошта: prijava@studenica.net